Rakovina – léčba rakoviny

31.8.2014  |  Zdraví

Dieta proti rakovině

– neřiď se heslem: „jím, co mi chutná“
– nepřejídej se, jez do polosyta
– jez hodně syrové zeleniny, hodně ovoce, ořechy, lněná a slunečnicová semena(všeho s mírou)
– zredukuj maso, mléko, co nejvíce vejce(hlavně ne žloutek)
– úplně vynech uzeniny
– vynech koncentráty(cukr, sádlo, máslo, káva, čaj, maso, alkohol) – minimálně omez

Zelenina obsahuje dusičňany, ale vit.C je blokátorem dalšího rozvojje dusičňanů v těle na dusitany( více viz Zelená kuchyně).
Kapustová zelenina(např. zelí či brokolice) stimuluje enzym, který blokuje vznik karcinogenních látek. Doporučuje se ve větším množství jíst jablka, vlákninu, syrovou zeleninu a ovoce.
Nutno se vyvarovat stresu – prováděj duševní psychohigienu.

ROSTLINNÉ PODPŮRNÉ PROSTŘEDKY PŘI RAKOVINĚ

Měsíček lékařský, kakost smrdutý – onemocnění zažívacích orgánů
Rakytníkový olej – rakovina, vředy, rakovina gynekologických orgánů
Mumio balzám – posiluje organismus, prevence proti rakovině, 2krát denně 0,2g mumia
Kořen tužebníku jilmového, zeměžluč, karotka, měsíček, výtažek z rezovce šikmého, některé druhy chorošů a hub.

Čaj:
List olše lepkavé, plod jalovce, nať třezalky, semeno kmínu, nať mateřídoušky, list kopytníku evropského, dubová kůra, oddenek puškvorce, list rakytníku řešetlákového, kořen rozchodnice růžové(Rhodiola rosea)

Rakovina žaludku:
Vlaštovičník větší, pryšec mandloňovitý – pozor! jsou jedovaté
Štětka soukenická – koncentrovaný odvar(též při vředové chorobě a rakovině prsu na vnější potíže)

Rakovina jater:
Čaj ze zěmědýmu lékařského

Jmelí bílé – protinádorové i ve vodních výluzích

ZVÝŠENÍ OBRANYSCHOPNOSTI ORGANISMU A NĚKDY ZAMEZENÍ METASTÁZ

Výtažek z eleutherococcus senticosus, Panax gin-seng, žen-šen, Rhodiola rosea – rozchodnice růžová – výtažky, leusea rhaponticum – parha léčivá, Echinacea purpurea – třapatka nachová.

Jahodník
Rakovina hrtanu
Listy osuš, zabal do tmavého papíru, nech několik dní v ledničce, pak usuš, napráškuj, požij 1lžičku denně či přidej do čajů. (Toto lze dělat i s listy jitrocele – mohutný biogenní stimulátor).

Vrba úzkolistá – Epilobium angustifolium
Květy obsahují protinádorové látky, hlavně u rakoviny dělohy a žaludku

Komejka lékařská – Lithosperum officinalis
Ovlivňuje činnost hypofýzy, snižuje různé hormony, které jsou teoreticky obviňovány z vyprovokování rakoviny a zvětšení štítné žlázy

PREVENCE RAKOVINY

Kapusta, brokolice – speciální potraviny
Okurky – povzbuzují vylučování cholesterolu
Petržel – blokuje syntézu škodlivých prostandlandinů a ničí silně rakovinotvorný benzypyrén
Rozmarýn – povzbuzuje tvorbu detoxikačních enzymů
Luštěniny – deaktivují škodlivé enzymy
Česnek – může blokovat působení určitých karcinogenů a podněcovat prekarcinózní buňky k návratu do normálu
Zelený čínský čaj – blokuje účinek karcinogenů; přidáním rakytníku se stává velmi účinnou prevencí
Lékořice lysá – kořen; útočí na rakovinu více než česnek, přerušuje množení rychle se dělících buněk, brzdí syntézu prostaglandinů podporujících růst nádorů, brání působení estrogenů, které podporují rakovinu prsu a dělohy a podněcuje prekarcinózní buňky k návratu do normálu

OVLIVNĚNÍ RAKOVINOVÉHO PROCESU

– ne příliš mnoho tuků, kalorií
– dostatek vlákniny
– ne konzervované, uzené, smažené a potraviny pečené za vysokých teplot
– dehty vznikající v přepalovaných tucích mají mutagenní účinky
dehet je i na všech masech připravovaných na otevřeném ohni, dřevěném uhlí i na pražené kávě(v cigaretách)
– nitráty v zelenině jsou také nebezpečné, ale částečně je odbourává vit.C(např. šípky)
– kouření
– přírodní strava a léčivé rostliny působí jako antioxidanty, které zabraňují procesu stárnutí a vzniku nádorů
– vyhni se červeným masům, omez ryby, drůbež, králíky
– dopřej si dostatečně pohybu, vyhni se mentálním a emocionálním stresům
– dostatečně spi a relaxuj
– k jídlům přidávej pivovarské kvysnice, droždí, mořské řasy, rybí tuk, šípky a syrovátku
– vyhýbej se cukru, bílé mouce, kávě, tabáku, čaji vyjma zeleného, soli, konzervovaným, rafinovaným a znehodnoceným potravinám
– požívej kyselé mléko, jogurty, kefír, podmáslí, kyselé zelí, kvašený chléb

Vit.C
– hraje velkou úlohu v oxidačně-redukčních pochodech ve tkáních, pomáhá při otravách a infekcích
– velký rozdíl je mezi přírodním a umělým(nemusí účinkovat)

Každý muž nad 40 má konzumovat hodně černého rybízu, který je kombinací vit.C a E, což má vliv na funkci pohlavních orgánů( vztah mezi pohlavní funkcí a tvořením vrásek). Černý rybíz je navíc výbornou prevencí rakoviny.

Semínka jako dýně, slunečnice, sezamová – velká biologická hodnota.

Halva
Rozemel sezamová semínka s medem
Zázračný omlazovací prostředek pro ženy k restauraci vitality a půvabu

Ochrana a stimulace žláz – pšeničné klíčky, olej z nich. sezamová semínka, med, pyl, mléko, netavené sýry, kvasnice

  •  
  •  
  •  
  •  
  •